Mannencirkels
Man zijn: Kracht, Kwetsbaarheid en Groei
Als man wordt vaak van je verwacht dat je sterk en daadkrachtig bent. Maar echte kracht betekent ook dat je ruimte durft te geven aan kwetsbaarheid, emoties en persoonlijke groei. In de mannencirkel onderzoek je samen met anderen wat het betekent om man te zijn in deze tijd. Hoe combineer je kracht met zachtheid? Hoe deel je je gevoelens zonder je zwak te voelen?
Naarmate je ouder wordt verandert het leven. Verantwoordelijkheden stapelen zich op – werk, relaties, gezin, maatschappelijke verwachtingen. Je hebt steeds minder tijd voor jezelf en misschien heb je onbewust een muur om je emoties heen gebouwd om alles vol te kunnen houden. Maar wat gebeurt er als je die muur stukje bij beetje afbreekt en weer echt contact maakt met wie je bent?
Dit is geen plek voor oppervlakkige antwoorden, maar voor echte verbinding en zelfinzicht. Door open gesprekken ontdek je hoe andere mannen omgaan met veranderingen in hun leven, uitdagingen in relaties en werk en hoe zij hun kracht hervonden hebben. Wat voor de één werkt, kan een waardevolle inspiratie zijn voor jou.
In onze maatschappij wordt nog vaak verwacht dat je je emoties verbergt, maar gevoelens wegstoppen maakt ze niet minder aanwezig. In de mannencirkel mag alles er zijn – verdriet, vreugde, twijfel en kracht. Door te delen vind je niet alleen herkenning maar ook heling en nieuwe energie. Hier leer je dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist van moed en echtheid.
Delen, Muziek en Rituelen
In de mannencirkel is er volop ruimte voor alles wat in je leeft. Door je gedachten, gevoelens en ervaringen te delen ontstaat er een sfeer van openheid en verbondenheid waarin iedereen zich gehoord en begrepen voelt. Door verhalen en wijsheden uit te wisselen, ondersteun je elkaar en versterk je de onderlinge band.
Muziek speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten. Of je nu een instrument bespeelt, samen zingt of gewoon luistert naar de geluiden om je heen – muziek verbindt op een diepere laag. Het helpt je om emoties te uiten die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn en brengt je in het moment.
Daarnaast maken we gebruik van rituelen die generaties lang zijn doorgegeven. Deze rituelen zijn niet alleen symbolisch, maar ook praktisch; ze helpen je om een diepere verbinding met jezelf en met anderen te creëren. Door deze tradities te omarmen krijg je nieuwe inzichten, versterk je je innerlijke kracht en ontstaat er een veilige, ondersteunende, omgeving waarin je kunt groeien en de weg naar jezelf weer kunt vinden. Hoe ouder je wordt hoe meer je beseft dat echte groei niet zit in succes of prestaties, maar juist in verbinding met jezelf en anderen.
Wil jij ontdekken hoe je stevig in je kracht kunt staan, zonder jezelf te verliezen?
Sluit je aan bij de mannencirkel en ervaar wat echte verbinding betekent.
Reflecteren, aanpakken en groeien.

Trauma
werk
Trauma. Het woord komt uit het Grieks en betekent ‘wond’. Een psychologische wond die niet of onvoldoende is geheeld. Het is een breuk, een scheiding van jezelf. Je raakt het vertrouwen in jezelf kwijt, negeert je buikgevoel en neemt jezelf niet serieus. Dit leidt tot afstand tot anderen en de wereld om je heen.

Adem
werk
Mannen zijn vaak geneigd om emoties te onderdrukken, door te zetten en problemen in hun eentje op te lossen. Maar echte kracht ligt in het bewust aangaan en doorvoelen van wat er in je speelt. Ademwerk biedt een directe, fysieke manier om spanning los te laten, zonder eindeloos te moeten praten over wat er dwarszit.

Familie/systeem
werk
We zijn allemaal onderdeel van een familiesysteem. In elke familie spelen onuitgesproken regels, loyaliteiten en verborgen lasten een rol. Misschien draag je verantwoordelijkheid die niet van jou is, voel je een diep gevoel van schuld of gemis of merk je dat relaties steeds op dezelfde manier vastlopen.